Hvordan foregår samtalerne?
I de rådgivende samtaler er det vigtigt, du oplever dig mødt i det, du bringer i spil i samtalen. Og det er i fokus for rådgiveren, at samtalerne hjælper dig til at få øje på nye veje at gå eller til at få andre måder at stå i det, der er udfordrende for dig.
Rådgiveren starter altid med at præsentere sig selv og præsentere rammerne for forløbet i form af f.eks. afbudsregler og tavshedspligt. Du behøver ikke at forberede dig til den første samtale, men nogle gange kan det være lidt lettere at komme i gang med at tale om det, der er vigtigt for dig, hvis du på forhånd har gjort dig nogle tanker om, hvorfor du har henvendt dig og måske også, hvad du gerne vil have med dig fra forløbet.
Indholdet i samtalerne er op til dig. Rådgiverens opgave er at strukturere samtalerne og løbende undersøge, om I fokuserer på det, der er vigtigt for dig at fokusere på.
Du skal være opmærksom på, at der er en ramme i forhold til, at du vil blive tilbudt 5 samtaler i alt. For nogle er 5 samtaler tilstrækkeligt, for andre kan 5 samtaler være starten på et længere forløb i andet regi. Det er derfor vigtigt, at du afstemmer dine forventninger til, hvad I kan nå, i forhold til rammerne.
Feedback på samtalen
I slutningen af samtalen får du udleveret et feedbackskema af rådgiveren, som vi beder dig om at udfylde anonymt. Det gør vi for at fastholde kvaliteten af vores rådgivning.