Pårørenderådgivning
Er du pårørende til et menneske, der oplever psykiske udfordringer, og bor du eller vedkommende i Københavns Kommune? Så kan du få gratis pårørenderådgivning af en af vores dygtige rådgivere.
Hvad omfatter tilbuddet?
Tilbuddet omfatter op til 5 samtaler med en kvalificeret rådgiver. Samtalerne er af psykologisk støttende og rådgivende karakter og tager udgangspunkt i dig.
Vi bestræber os på, at du får den samme rådgiver til alle samtaler, men det kan ikke altid lade sig gøre af logistiske årsager (fx hvis rådgiveren er syg eller stopper).
Som udgangspunkt foregår samtalerne på dansk, men kan i enkelte tilfælde foregå på engelsk, hvis vi har rådgivere til rådighed med gode engelskkompetencer.
Samtaler til enkeltpersoner, par, familier og netværk
Vi tilbyder samtaler til enkeltpersoner, til par og familier.
En anden mulighed for samtaler er vores nye tilbud, som vi kalder Fælles Sind: Du har nu mulighed for at invitere de mennesker, der er vigtige for dig, med til samtalen. Det kan være den, du er pårørende til, og det kan være forældre, børn, søskende, venner, sagsbehandler, kontaktperson eller hvem du tænker, det kan være hjælpsomt at invitere med til en samtale omkring det, der udfordrer dig.
I kan være 2 eller flere deltagere, det er ikke afgørende. Det vigtige er, at du har lyst til at forsøge at skabe nye forståelser, perspektiver og fællesskaber sammen med de personer, der deltager i samtalen. Samtalen varer mellem 1 - 1 ½ time, og der vil udover jer, deltage to rådgivere, som vil være facilitatorer for samtalen. I bestemmer, hvad der skal tales om, og vi sørger for at alle bliver hørt, og sammen prøver vi at gå nye veje.
Vi har rigtig gode erfaringer med denne samtaleform, da den kan bidrage til skabe nye muligheder for at håndtere udfordringer sammen, ligesom det er vores erfaring, at dét at få nye perspektiver på og forståelser af det svære, set fra forskellige personers perspektiver, kan være med til at gøre det hele lidt mindre svært og udfordrende at være i.
______________________________________________
Et tænkt eksempel:
Mona henvender sig til os om sin søn, Morten, der har det rigtig svært. Han har været indlagt på psykiatrisk afdeling flere gange, har også forsøgt at tage sit eget liv. Mona er dybt frustreret og meget ked af det, også fordi situationen nu er den, at Morten ikke længere vil tale med hende.
En anden vinkel: Morten har samtaler med en af vores rådgivere. Han fortæller, at han har været indlagt adskillige gange, har også forsøgt at tage sit eget liv, og at han slet ikke kan bære, at hans mor Mona er så ked af det og at hun altid er så bekymret. Han længes efter at de bare hygger sig sammen, frem for det altid er det bekymrede blik, hun møder ham med. Han skal altid fortælle, hvordan han har det, og det er jo ikke alt, han har lyst til at dele med sin mor. Det er faktisk så stor belastning for ham, at han er holdt op med at tage telefonen, når hun ringer.
Tanken med Fælles Sind er, at vi i rådgivningen kan facilitere et rum, hvor Morten og Mona kan tale sammen om det, der optager dem hver især. Vel at mærke på nogle måder, hvor dialogen bliver styret, så det bliver muligt for begge parter at tale om det, der udfordrer dem, hvor de kan lytte til hinanden og blive klogere på, hvordan de kan hjælpe hinanden.
______________________________________________________________________
Hvis du er interesseret i denne type samtaler, eller har brug for at høre mere, så kontakt Tina, enten på vores telefon 3536 0904 eller på mail: tina@sind-kbh.dk.
Hvordan får du samtaler?
Skriv eller ring til os:
- Skriv på mail: psykraad@sind-kbh.dk
- Ring på telefonnummer 35 36 09 04 i åbningstiden. Uden for åbningstiden kan du lægge dit navn og telefonnummer, og så ringer vi dig op.
- Brug kontaktformularen, som du finder nederst på siden.
Hvem henvender vi os til?
Vi henvender os til pårørende til mennesker, der har det svært psykisk. Din nærtstående behøver ikke at have en psykisk diagnose, og du behøver heller ikke at være i familie eller have kontakt med vedkommende for at få samtalerne.
Enten du eller din nærtstående, der oplever psykiske udfordringer, skal være bosat i Københavns kommune. I behøver altså ikke begge bo i Københavns kommune, blot én af jer gør det.
Rådgivernes baggrund
Vores rådgivere har en kvalificeret baggrund som enten psykologistuderende på sidste del af studiet eller universitetsuddannet psykolog. Rådgiverne har inden opstart været på introduktionskursus, og de modtager løbende supervision af erfaren psykolog ligesom de deltager i relevante kurser. Alle rådgivere arbejder frivilligt i rådgivningen.
Facilitatorerne i Fælles Sind-samtalerne er ikke nødvendigvis psykologer eller -studerende, men har til gengæld en 2-årig uddannelse i samtaleformen Åben Dialog. Fælles-Sind-samtalerne afholdes i samarbejde med frivillige fra Åben Dialog Foreningen og du kan læse mere om Åben Dialog på foreningens hjemmeside: www.åbendialogforening.dk.
Personfølsomme oplysninger
Vi anbefaler, at du ikke skriver personfølsomme oplysninger i din e-mail til os, men blot skriver, at du fx ønsker at booke en tid eller høre mere om vores tilbud. Af samme hensyn tilbyder vi ikke rådgivning via e-mail.
Er du i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os.
Åbningstider
Mandage kl. 14:30 – 17:30
Tirsdage kl. 10.00 - 13:00
Torsdage kl. 14:00 - 17:00
Tidsbestilling
Skriv til psykraad@sind-kbh.dk eller benyt dig af kontaktformularen.
Ring: til 35 36 09 04,
Du er velkommen til at lægge besked på vores telefonsvarer - så kontakter vi dig snarest muligt.
Send os en besked
Beskeden sendes via en sikker forbindelse og kan kun ses af vores rådgivere.