Bliv frivillig rådgiver!
Har du lyst til at udvikle din faglighed, og være hjælpsom for mennesker, for hvem økonomi er en begrænsende faktor i forhold til at søge hjælp til psykologiske udfordringer hos sig selv eller i relation til sine nærmeste?
Har du lyst til at udfordre dig selv, få erfaring og træne samtalefærdigheder i en tryg ramme, hvor der er gode muligheder for sparring og faglig udvikling?
Så er du måske en af vores nye rådgivere!
Hvad bliver du en del af?
I rådgivningen, der har til huse på indre Nørrebro, tilbyder vi samtaleforløb på op til 5 samtaler. Vi henvender os til voksne +18, hvor økonomi er en begrænsende faktor i forhold til at søge støtte til håndtering af egne psykologiske problemstillinger. Vi tilbyder også samtaleforløb til pårørende, hvis nærmeste oplever psykisk mistrivsel.
Du vil i rådgivningen møde mennesker med mange forskellige typer af udfordringer, der er forskellige steder i livet og med meget forskellige baggrunde og forudsætninger for at håndtere det, der er svært. Du vil derfor opleve stor variation i de temaer, dine samtalepartnere ønsker at bringe i spil med dig.
Træn dine samtalefærdigheder i et trygt og anerkendende rum
- Da det er vigtigt for os, at du bliver klædt ordentligt på til opgaven, afholder vi introduktionskursus forud for din første samtale og der er rige muligheder for en rolig opstart. Det er således ikke vigtigt, at du har samtaleerfaring i forvejen.
- Du bliver del af et fagligt og socialt inspirerende fællesskab med andre psykologer og psykologistuderende
- Det er muligt at have op til 3 samtaler pr gang. Forud for første samtale taler vi dagens program igennem og efter sidste samtale samles vi til efterrefleksion, så skal du regne med at bruge 4 timer om ugen.
- Der er på hver vagt en erfaren psykolog til stede i rådgivningen, som er tilgængelig og klar til sparring og støtte, også undervejs i dine samtaler hvis relevant.
- Der er supervision en gang om måneden, flere kurser om året og dage, hvor vi sammen træner samtaletekniske færdigheder.
Hvad er vores forventninger til dig?
- Du er engageret og motiveret. Du har lyst til at deltage i det faglige fællesskab og være med til at udvikle og præge rådgivningen.
- Du er uddannet psykolog, studerende på kandidatuddannelsen eller netop ved at færdiggøre din bachelor. Måske du er uddannet pæd.pscych. eller på afsluttende del af studiet.
- Du kan møde fast 1 gang ugentligt – enten mandage kl. 13 – 17, tirsdage kl. 09:30 – 13:30 eller torsdage kl. 13:30 – 17:30 - og kan deltage i introduktionskursus, supervision og kurser
- Du skal have lyst til at arbejde ud fra en anerkendende tilgang, hvor fokus er på det, der er vigtigt for den, du taler med. Supervision og uddannelse foregår på systemisk og narrativt grundlag, hvorfor du også skal have lyst til at lære mere om disse tilgange.
Hvad kan du forvente ved at være frivillig hos os?
- Erfaring med at afholde individuelle, par- og familiesamtaler, enten selv eller sammen med en af dine kolleger
- Rige muligheder for at udvikle dine samtalefærdigheder i en tryg ramme, hvor faglighed og gensidig respekt er i fokus og hvor der er rige muligheder for kvalificeret sparring.
- Løbende uddannelse og kvalificering gennem kurser og supervision, som understøtter din faglige udvikling og støtter dig i at omsætte teori til praksis.
Send os en ansøgning
til Tina på tina@sind-kbh.dk, husk også at vedlægge CV.
Du kan starte som frivillig hele året og vi holder introduktionskurser i slutningen af januar og august.
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte rådgivningens leder Tina Louv på ovenstående mail eller ringe til os på tlf. 3536 0904.
Vi ser frem til at høre fra dig!